Εικονική Πραγματικότητα: το επόμενο μεγάλο όπλο του Marketing

εικονική περιήγηση Θεσσαλονίκη, εικονική περιήγηση, panoramic's, panoramics, virtual tour, 3d tour, 360 tour, τρισδιάστατη απεικόνιση, 360, εικονική περιήγηση 360º, τρισδιάστατη προβολή, Business view, Google Business view, street view, Google street view, εικονική πραγματικότητα, τρισδιάστατη αποτύπωση, ρεαλιστική απεικόνιση, ρεαλιστική προβολή 360, κατασκευή ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη, 3d φωτογράφιση, πανοραμιψς, φωτογράφιση επιχειρήσεων, εικονική περιήγηση google street view
Jul 08 2016

Εικονική Πραγματικότητα: το επόμενο μεγάλο όπλο του Marketing

Πόσο πιο εύκολες θα ήταν οι πωλήσεις σας αν είχατε τη δυνατότητα να κάνετε τους επισκέπτες σας να γευτούν λίγη από την εμπειρία που προσφέρει η επιχείρηση σας ώστε να πειστούν να αγοράσουν από εσάς;

Φανταστείτε για παράδειγμα κάθε επισκέπτης της ιστοσελίδας ενός ξενοδοχείου να μπορούσε να μπει κυριολεκτικά μέσα στο δωμάτιο που ενδιαφέρεται να κλείσει. Πόσες περισσότερες κρατήσεις θα είχε εκείνο το δωμάτιο; Δείτε για παράδειγμα το παρακάτω βίντεο και αποφασίστε αν θα κάνατε κράτηση σε αυτό ξενοδοχείο:

Η τεχνολογία Virtual Reality Video (δηλαδή video 360 μοιρών) επιτρέπει στο θεατή αυτό ακριβώς το πράγμα. Να δει ένα βίντεο σαν να ήταν πραγματικά παρών στο χώρο. Μπορεί να δει πίσω του, πάνω και κάτω, στρέφοντας το κεφάλι του, τη συσκευή ή το ποντίκι του. Έτσι, η αξία του βίντεο εικονικής πραγματικότητας έγκειται στο ότι ο θεατής δεν βλέπει απλώς, αλλά λαμβάνει μια ολοκληρωμένη εμπειρία του θέματος.

Aυτή ακριβώς η “εγγύτητα” στην εμπειρία είναι ο λόγος της όλο και ένα αυξανόμενης δημοτικότητας αυτών των βίντεο. Να σημειωθεί, άλλωστε, ότι μεγάλες εταιρίες όπως η Google, το Youtube, η Facebook και η Samsung, έχουν δώσει μεγάλη έμφαση στην προώθηση του 360 video, επιτρέποντας στους χρήστες τους να βλέπουν με περισσότερη ευκολία τέτοια βίντεο.

Οι δυνατότητες αξιοποίησης ενός Video Εικονικής Πραγματικότητας από τις Επιχειρήσεις είναι πραγματικά απεριόριστες, αποτελώντας το “επόμενο όπλο” στα εργαλεία του Marketing. Εκτός των άλλων το 360 video είναι απόλυτα χρήσιμο σε κλάδους που αφορούν την παρουσίαση ξενοδοχείων, δωματίων, σπιτιών προς αγορά ή ενοικίαση καθώς και χώρων αναψυχής ή διασκέδασης.

Translate »
error: No copy paste option