Τι φωτογραφική μηχανή χρειάζομαι και πως θα φωτογραφίσω το πρώτο μου πανόραμα

Aug 28 2014

Τι φωτογραφική μηχανή χρειάζομαι και πως θα φωτογραφίσω το πρώτο μου πανόραμα

Τα καλά νέα για τους αρχάριους είναι ότι όλες οι μηχανές κάνουν! Δε χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός, ούτε τρίποδα στην αρχή μόνο πάθος για τη λεπτομέρεια και το αποτέλεσμα και η πρώτη σας εικονική περιήγηση θα είναι πραγματικότητα πριν ακόμη το καταλάβετε.


Ωστόσο… για να είμαι ειλικρινής, με τα σωστά εργαλεία, τεχνική και εξοπλισμό, θα μπορείτε να δημιουργείτε πιο ποιοτικές εικονικές περιηγήσεις, σε συντομότερο χρονικό διάστημα και με λιγότερα λάθη.

Δοκιμάστε το ΤΩΡΑ!

Όπως αναφέρεται, και χωρίς ειδικό εξοπλισμό μπορείτε να ξεκινήσετε ΤΩΡΑ να φωτογραφίζετε το πρώτο σας πανόραμα και να δημιουργήσετε την πρώτη σας εικονική περιήγηση!

Το μεγαλύτερο μυστικό για τη δημιουργία εικονικής περιήγησης 360 °, βασίζεται απλά στο γεγονός ότι παίρνουμε πολλές αλληλεπικαλυπτόμενες φωτογραφίες και στη συνέχεια τις ενώνουμε στον υπολογιστή. Δεν υπάρχει τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο. Ανεξάρτητα από τον εξοπλισμό σας, βγείτε τώρα έξω και τραβήξτε μερικές φωτογραφίες που να αλληλεπικαλύπτονται μεταξύ τους. Just do it..!

Πώς να φωτογραφίσετε

Προκειμένου να δημιουργήσετε ένα πανόραμα 360° και μια εικονική περιήγηση 360°, με μια απλή φωτογραφική μηχανή ή κινητό, θα χρειαστείτε 10-20 φωτογραφίες, ανάλογα με την εστιακή απόσταση του φακού σας. Δοκιμάστε στην αρχή να δημιουργήσετε ένα μερικό πανόραμα, με λίγες λήψεις.  Με αυτό τον τρόπο, με περίπου 3-4 λήψεις θα μπορέσετε να δημιουργήσετε γρήγορα κάτι απλό και εντυπωσιακό.

Επιπρόσθετα, τα μερικά πανοράματα είναι ένας υπέροχος τρόπος για να φωτογραφίζουμε αντικείμενα ,απο δεδομένη απόσταση, που δε χωρούν στη φωτογραφία μας, π.χ. ένας πύργος.

Επαρκής αλληλεπικάλυψη και το σημείο μηδενικής παράλλαξης

Κατά τη διάρκεια των λήψεων θα πρέπει να έχετε κατά νου, είναι να επιτρέπετε μια επικάλυψη μεταξύ των φωτογραφιών (ιδανικά από 30-40% ανάλογα).

Επίσης όλες οι λήψεις θα πρέπει να γίνουν απο το ίδιο σημείο του χώρου, με προσοχή έτσι ώστε όταν περιστρέφετε την φωτογραφική σας μηχανή, αυτή να περιστρέφεται γύρω απο τον κατακόρυφο άξονα που διέρχεται από το σημείο μηδενικής παράλλαξης (no-parallax point).


Κάτι τελευταίο! Αν θέλετε να δημιουργήσετε πανόραμα 360°, και όχι απλά ένα μερικό πανόραμα, θα πρέπει να υπάρχει αλληλεπικάλυψη μεταξύ της πρώτης και της τελευταίας φωτογραφίας.

Translate »
error: No copy paste option