Ταξίδι στο χρόνο με το Street View στους Χάρτες της Google

Aug 31 2014

Ταξίδι στο χρόνο με το Street View στους Χάρτες της Google

Η Google ανακοίνωσε ότι στο εξής θα αξιοποιεί τις φωτογραφίες που συγκεντρώνει στους διακομιστές της δωρεάν υπηρεσίας χαρτών σε επίπεδο δρόμου (Google Street View) για να προσφέρει ένα ταξίδι στο χρόνο στους επισκέπτες. Οι συλλογές φωτογραφιών από 55 χώρες -με εξαίρεση την Γερμανία, την Ελβετία για λόγους προστασίας του προσωπικού απορρήτου και την Νότια Αφρική για τεχνικούς λόγους- ταξιδεύουν επτά χρόνια πίσω, δεδομένου ότι η φωτογράφιση με τα περίφημα αυτοκίνητα Google Street View ξεκίνησε το 2007.

Η κατασκευή του Freedom Tower, στην Νέα Υόρκη

Ο χρήστης επισκέπτες τους maps.google.com και επιλέγει τον τόπο προορισμού. Εάν είναι διαθέσιμες εικόνες σε επίπεδο δρόμου, τουλάχιστον σε μια γειτονιά θα υπάρχει η δυνατότητα προβολής ιστορικών λήψεων. Στις πολυσύχναστες περιοχές όπου τα αυτοκίνητα του Street View επιστρέφουν ξανά και ξανά η πιθανότητα να υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής στο παρελθόν είναι μεγαλύτερη. Ο χρήστες διακρίνει την δυνατότητα να δει διαδοχικές χρονικά λήψεις όταν στην επάνω αριστερή γωνία εμφανίζεται ένα εικονίδιο σε μορφή ρολογιού.

Εργασίες ανοικοδόμησης στην Οναγκάουα, μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2011

Το περιοδικό Time έχει ανεβάσει μερικά ενδεικτικά παραδείγματα από κάποιες περιοχές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως η κατασκευή του κτιρίου που πήρε την θέση του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου μετά το 2007, η κατασκευή του πιο ακριβού κτιρίου στον κόσμο στην Σιγκαπούρη, εναλλασσόμενα γκράφιτι στην Νέα Υόρκη ή ένα στάδιο ποδοσφαίρου στην Βραζιλία.

Translate »
error: No copy paste option