Κιάλια Virtual Reality με την συνδρομή της Oculus από την Samsung

εικονική περιήγηση Θεσσαλονίκη, εικονική περιήγηση, panoramic's, panoramics, virtual tour, 3d tour, 360 tour, τρισδιάστατη απεικόνιση, 360, εικονική περιήγηση 360º, τρισδιάστατη προβολή, Business view, Google Business view, street view, Google street view, εικονική πραγματικότητα, τρισδιάστατη αποτύπωση, ρεαλιστική απεικόνιση, ρεαλιστική προβολή 360, κατασκευή ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη, 3d φωτογράφιση, πανοραμιψς, φωτογράφιση επιχειρήσεων, εικονική περιήγηση google street view
Oct 29 2014

Κιάλια Virtual Reality με την συνδρομή της Oculus από την Samsung

Οι φήμες που έφεραν την Samsung να κάνει τα πρώτα της βήματα στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας επιβεβαιώθηκαν στις 3 Σεπτεμβρίου 2014. Η εταιρεία παρουσίασε το Gear VR, μια συσκευή στην οποία τοποθετείται αποκλειστικά το νεότερο Samsung Galaxy Note 4 5,7 ιντσών και επιτρέπει στον χρήστη να γνωρίσει τι σημαίνει virtual reality με ξεναγό την καταξιωμένη Oculus, γνωστή για το Oculus Rift (και την εξαγορά της από το Facebook).

To Samsung Gear VR Innovator Edition βασίζεται σε τεχνολογία της Oculus και υπόσχεται μια νέα εμπειρία αξιοποίησης του περιεχομένου του κινητού τηλεφώνου. Το Gear VR μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο με το νέο Galaxy Note 4, το smartphone/tablet 5,7 ιντσών που παρουσίασε ταυτόχρονα στις 3 Σεπτεμβρίου η εταιρεία από την IFA στο Βερολίνο και την Νέα Υόρκη.

Η εταιρεία ευελπιστεί ότι η εμπειρία του «προσωπικού σινεμά» από την προβολή βίντεο 360 μοιρών σε 3D, τα πρώτα παιχνίδια VR και το εκπαιδευτικό ή ψυχαγωγικό περιεχόμενο σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας θα της εξασφαλίσουν την επιτυχή είσοδό της στον παιχνίδι του VR.

Σχετικά με το περιεχόμενο, η Samsung δηλώνει ότι θα διατίθεται μέσω του Oculus Store, ενώ η συσκευή θα συνοδεύεται από μια κάρτα microSD 16GB γεμάτη με μια συλλογή βίντεο 360 μοιρών και τρέιλερ από ταινίες 3D μεγάλων στούντιο. Περιεχόμενο θα παρέχουν επίσης οι IMAX, Dreamworks, Cirque du Soleil, M-GO Advanced (digital VR apps),  Vevo (μουσικά βίντεο), DENA (το παιχνίδι Protocol Zero) και Qualcomm Vuforia (σύνδεση του φυσικού κόσμου με τον εικονικό).

Το Gear VR αναμένεται εντός του 2014, η τιμή του όμως δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Samsung Gear S

Gear VR

Φακοί
96˚ Field of View

Αισθητήρες
Accelerator, Gyrometer, Magnetic, Proximity

Καθυστέρηση Motion to Photon
< 20ms

Προσαρμογή των φακών
55 ~ 71 mm

Χειριστήρια στο Gear VR
Touch Pad, Back Button, Volume Key

Σύνδεση
microUSB 1.1 με το Galaxy Note 4

Διαστάσεις
198(W) x 116(L) x 90(H)mm

Galaxy Note 4

Οθόνη
5,7 inch (143.9mm) Quad HD Super AMOLED (2560 x 1440)
Camera (Pass-Through, για δυνατότητα απενεργοποίησης του VR και προβολής ό,τι βλέπει η πίσω κάμερα του Note 4)
High Frame Rate Preview (60fps)
Ήχος
3D Spatial Sound στον Samsung VR Player για το περιεχόμενο της VR Gallery (με ακουστικά)

Translate »
error: No copy paste option