Αναμείνατε «περισσότερη εικονική πραγματικότητα από την Google το 2016»

εικονική περιήγηση Θεσσαλονίκη, εικονική περιήγηση, panoramic's, panoramics, virtual tour, 3d tour, 360 tour, τρισδιάστατη απεικόνιση, 360, εικονική περιήγηση 360º, τρισδιάστατη προβολή, Business view, Google Business view, street view, Google street view, εικονική πραγματικότητα, τρισδιάστατη αποτύπωση, ρεαλιστική απεικόνιση, ρεαλιστική προβολή 360, κατασκευή ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη, 3d φωτογράφιση, πανοραμιψς, φωτογράφιση επιχειρήσεων, εικονική περιήγηση google street view
Feb 10 2016

Αναμείνατε «περισσότερη εικονική πραγματικότητα από την Google το 2016»

Η εικονική πραγματικότητα βρίσκεται σε εξαιρετικά πρώιμο στάδιο, εντούτοις οι αριθμοί που φανερώνουν το ενδιαφέρον των ανθρώπων για την τεχνολογία αυτή είναι εντυπωσιακοί, παραδέχεται η Google. Έξι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν φορέσει τη χάρτινη κάσκα virtual reality που η εταιρεία προόριζε αρχικά μόνο για τους προγραμματιστές που ήθελαν να πειραματιστούν αναπτύσσοντας τις πρώτες εφαρμογές VR. Μέσα στο 2016, «να περιμένετε περισσότερα» από την Google, είπε ο CEO της Google, Σάνταρ Πιτσάι, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας πρόσφατα.

Το Google Cardboard είναι μια κάσκα VR από χαρτόνι με ειδικούς φακούς και ένα δακτύλιο για την επιλογή από το μενού των εφαρμογών VR που διέθεσε σε προγραμματιστές η Google κατά την έξοδό τους πέρσι από το καθιερωμένο συνέδριο Google I/O. Σκοπός της, να τους παράσχει ένα οικονομικό αλλά επαρκές μέσο για να δουν το αποτέλεσμα των πρώτων προσπαθειών τους στην ανάπτυξη εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας.

Το Google Cardboard όμως δεν περιορίστηκε σε αυτούς -η Google είχε ήδη διαθέσει οδηγίες για να φτιάξει κανείς μόνος του την κάσκα, υπό την προϋπόθεση ότι θα βρει τους κατάλληλους κοίλους φακούς και τον ειδικό μαγνητικό δακτύλιο. Κάπου εκεί, εμφανίστηκαν οι συνεργάτες της Google που έσπευσαν να αναλάβουν τη διαδικασία και προσέφεραν αντί 30 περίπου δολαρίων να διανείμουν τη δική τους κατασκευή του Google Cardboard. Έτσι, τελικά διατέθηκαν μέσα σε 1,5 περίπου χρόνο περί τα 5.000.000 Google Cardboard. Επίσης, η Google συνεργάστηκε με τους Τάιμς της Νέας Υόρκης και διέθεσε 1.000.000 επιπλέον Google Cardboard στους συνδρομητές της εφημερίδας. Επιπλέον, πρόσφατα η Google άρχισε να συνεργάζεται με εκπαιδευτικούς στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Αγγλία, τη Βραζιλία, τον Καναδά, τη Σιγκαπούρη και τη Δανία στους οποίους θα διαθέσει 500.000 εκπαιδευτικά kit με το Google Cardboard, για την εξερεύνηση 100 προορισμών -από τα βάθη των ωκεανών έως τον Άρη.

Οι αριθμοί αυτοί είναι εντυπωσιακοί, αφορούν όμως τις πρώτες μόλις προσπάθειές μας -θα πρέπει να περιμένετε πολύ περισσότερα από εμάς και τους συνεργάτες μας το 2016, είπε ο Σαντάρ Πιτσάι, δίνοντας έτσι τροφή για σχόλια και κυρίως για εκτιμήσεις ότι επίκειται η διάθεση ενός «αληθινού» Virtual Reality headset που θα βασίζεται λιγότερο στις δυνατότητες του smartphone -που απαιτείται για το Google Cardboard- και περισσότερο στο δικό του εξοπλισμό.

Περισσότερα αναμένεται να ανακοινωθούν το Μάιο, όταν η Google θα έχει μπροστά της και πάλι τους προγραμματιστές της, ενδεχομένως για να τους δώσει κάτι ακόμα για να συνδράμει την ανάπτυξη app VR, υπό τη μορφή μιας ιδιαίτερης εκδοχής του Android, “Android VR”.

In.gr Τεχνολογία

Translate »
error: No copy paste option