ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ GOOGLE

Nov 22 2016

ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ GOOGLE

ΜΕΡΟΣ Α: SMARTPHONES

2017. Στον κόσμο των smartphones, είναι πολύ πιθανό ότι η πρώτη on-line αλληλεπίδραση μεταξύ μιας τοπικής επιχείρησης και των πελατών της, θα συμβεί είτε μέσω μιας αναζήτησης Google ή μέσω μιας αναζήτησης στους χάρτες Google Maps.

Σχεδόν σε κάθε web browser και σε κάθε smartphone έχει οριστεί ως προεπιλεγμένη μηχανής αναζήτησης η Google , με αποτέλεσμα να κυριαρχεί και σχεδόν να μονοπωλεί τις αναζητήσεις σε Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο τόσο από smartphones και κινητές συσκευές όσο και από υπολογιστές.

Περίπου το 96% των Ελλήνων ψάχνει καθημερινά κάτι στην Google, όχι μόνο για να βρει γενικές πληροφορίες, αλλά όλο και περισσότερο για να αναζητήσει τοπικές επιχειρήσεις και να λάβει οδηγίες για αυτές όπως τοποθεσία, γενική εικόνα, ωράριο, πρόσβαση, σχόλια και κριτικές άλλων χρηστών κλπ. Σε αυτό το πλαίσιο δε θα ήταν υπερβολή να θεωρηθεί ότι οι τοπικές επιχειρήσεις βρίσκονται συνεχώς σε ανταγωνισμό όπου για να ξεχωρίσουν και να έχουν μια ξεκάθαρη και σωστή βιτρίνα στην Google για να επιβιώσουν.

Πολύ σημαντική είναι η λειτουργία κατηγοριών των Google Maps. Όπως, πιθανότατα θα έχετε παρατηρήσει, στην μπάρα αναζήτησης των χαρτών πλέον υπάρχει η σχετική παρότρυνση “Δοκιμάστε τους όρους καφέ ή εστιατόριο”, που σημαίνει ότι τα αποτελέσματα θα αφορούν αποκλειστικά τη συγκεκριμένη κατηγορία επιχείρησης.

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ONLINE ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ GOOGLE

  1. Αρχικά, θα πρέπει να φτιάξετε ένα λογαριασμό στο GOOGLE MY BUSINESS προκειμένου να καταχωρήσετε την επιχείρηση σας στους χάρτες.
  2. Θα σας ζητηθεί να επαληθεύσετε την εγκυρότητα της καταχώρησης σας. Αφού γίνει και αυτό, είστε έτοιμοι να καταχωρήσετε κάθε είδους πληροφορία για την επιχείρηση σας, όπως ωράρια λειτουργίας, φωτογραφίες, λογότυπο, στοιχεία επικοινωνίας κ.α.
  3. Προαιρετικά μπορείτε να δημιουργήσετε και μια εικονική περιήγηση Google Street View για την επιχείρηση σας, προκειμένου να χαρίσετε σε αυτούς που σας αναζητούν μια πιο ολοκληρωμένη και πειστική προβολή των χώρων  σας. Γι’αυτό είμαστε εμείς εδώ!

Θέλετε να προσθέσουμε και εσάς στο Google Street View; Γράψτε μας!

Επίσης μη ξεχνάτε ότι όλες οι εικονικές περιηγήσεις Google Street View είναι συμβατές με συσκευές εικονικής πραγματικότητας όπως το Google Cardboard.Google_Cardboard_logo
Translate »
error: No copy paste option